Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie ČR

Zmizela i s notebookem
Podezření ze zpronevěry sdělili včera ve zkráceném přípravném řízení policisté z obvodního oddělení v Děčíně čtyřicetileté ženě. Ta si v minulém období zapůjčila od poškozené notebook v hodnotě kolem osmnácti tisíc korun. Pak se i s přístrojem odstěhovala z místa svého bydliště a ani po několika výzvách na telefon jej nevrátila. Nyní jí hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.

Odcizení peněženky
Jednapadesátiletá žena se včera přes odpor šestadevadesátiletého pána pokoušela vniknout do jeho bytu poté, co mu nohou zabránila zavřít dveře. Při této tahanici mu v nestřeženém okamžiku odcizila z náprsní kapsy saka, které měl na sobě, peněženku s doklady a dvěma tisíci korunami. Včera si od děčínských kriminalistů vyslechla obvinění z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. To by jí mohlo stát až tříleté odnětí svobody.

Krádež na diskotéce objasněna
Policisté z děčínského obvodního oddělení vypátrali dvaadvacetiletého muže, který by měl mít na svědomí odcizení volně odložené kabelky na jedné děčínské diskotéce. Neopatrná majitelka tak přišla i o mobilní telefon, finanční hotovost, platební karty, brýle a různé doklady. Mladík si včera vyslechl podezření z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku, za což může být potrestán až dvouletým odnětím svobody.

Lapka odstrojil vůz
Na volně přístupném pozemku u domu v Jílovém u Děčína odmontoval včera během odpoledne neznámý lapka z nákladního automobilů obě registrační značky a lžíci na úpravu svahů. Škodu po sobě zanechal ve výši zhruba patnáct tisíc korun. Zahrává si tak s paragrafem krádež a trestem odnětí svobody ve výši až dvou let. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení v Děčíně.
Zeď se sesula na vedení
Železný plot a dráty vysokého napětí byly v lednu letošního roku poškozeny v Krásné Lípě sesuvem nosné obvodové zdi budovy. A to díky tomu, že kompetentní osoby neprovedli dostatečné zabezpečení objektu, aby tak zřícení stěny zabránili. V současnosti se oba zodpovídají z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti, za což jim hrozí odnětí svobody v trvání jednoho roku.

Pil a boural
Koncem února uháněl šestačtyřicetiletý řidič ve svém voze ulicí v Děčíně. Kdyby byl střízlivý, možná by se jeho automobil nestřetl s podezdívkou domu, betonovým odpadkovým košem a dopravní značkou poté, co v levotočivé zatáčce nezvládl řízení a vjel přes protisměrný pruh až na chodník. Pak z místa nehody odešel. Opodál byl však dostižen hlídkou policistů, kteří mu pak naměřili bezmála dvě promile alkoholu v dechu. Nyní ho pro ohrožení pod vlivem návykové látky řeší strážci zákona z dopravního inspektorátu. Hrozí mu až tříletý pobyt v nápravném zařízení.

Zálohy bral, práci neodvedl
Trestní stíhání pro zpronevěru zahájili děčínští kriminalisté proti šestatřicetiletému muži. Ten měl v minulém roce od tří osob vybrat zálohu v celkové výši šedesát tisíc korun na zastřešení přístřešku na terase, instalaci dveří a zhotovení vestavěné skříně. Nic z toho neučinil, peníze nevrátil a přestal reagovat na výzvy. Nyní obviněný musí čelit hrozbě až pětiletého vězení.

Dva harddisky jsou pryč
V jednom děčínském obchodu s výpočetní technikou sebral včera odpoledne neznámý lapka balík, ve kterém byly uloženy dva notebookové harddisky v hodnotě přes osm tisíc korun. Dopustil se tím přečinu krádeže, čímž riskuje až dvouletý pobyt za mřížemi. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení.
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín