Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie ČR

Nepovedené přepadení banky

V pátek před pátou hodinou odpolední dorazil do pobočky finančního ústavu v Děčíně pětatřicetiletý muž. Přistoupil k přepážce, kde zaměstnankyni oznámil, že se jedná o přepadení, a ať mu vydá peníze. Výši částky nijak neupřesnil. Svou výzvu umocnil tím, že pravou rukou zasunutou do kapsy u bundy simuloval přítomnost střelné zbraně. Počínal si však takovým způsobem, že pracovnice bez větších problémů stačila přivolat policisty, kteří v krátkém časovém úseku pachatele zpacifikovali a zadrželi. Ke zranění osob nedošlo, ani nebyla způsobena žádná škoda. Muži zákona pak provedli dechovou zkoušku, při které naměřili zadrženému přes dvě promile alkoholu. Nato byl umístěn do policejní cely a v sobotu si vyslechl od kriminalistů obvinění z trestného činu loupeže. Za to mu hrozí až desetileté odnětí svobody. O přepadení píše také iDnes.cz

Vloupání do skladu

Policisté z Velkého Šenova dopadli tři výtečníky, kteří by měli mít na svědomí odcizení stovky železných pokladnic a svěrkových kompletů z objektu sloužícího jako sklad. Škoda, kterou majiteli zanechali, se vyšplhala zhruba na čtyřiadvacet tisíc korun. Trojici řeší muži zákona ve zkráceném přípravném řízení. Za krádež vloupáním jim nyní hrozí až dva roky odnětí svobody.

Napadení v podniku

Z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví obvinili rumburští kriminalisté dva muže, kteří měli počátkem roku fyzicky napadnout v jednom místním podniku jednoho z hostů. Zranění si vyžádalo lékařské ošetření. Oběma hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení.

Pohrdání soudem se trestá

K hlavnímu soudnímu líčení se nedostavil pětačtyřicetiletý muž z Rumburku, který v něm figuroval jako poškozený i svědek. Bez dostatečné omluvy toto jednání zopakoval ještě několikrát, kdy bylo toto líčení kvůli jeho neúčasti odročeno, čímž mařil jednání okresního soudu. Policisté proti němu zahájili trestní stíhání pro přečin pohrdání soudem. Obviněnému tak vznikla hrozba až dvouletého odnětí svobody.

Přistižen při vloupání

Do prodejny potravin ve Šluknově se včera za účelem odcizení potravin pokusil vloupat čtyřiadvacetiletý mladý muž. Dílo však nedokončil, protože byl na místě přistižen policisty. Zadržený putoval na služebnu, kde si vyslechl podezření z pokusu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Teď mu hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.

Opět krádež v supermarketu

Čtrnáct deodorantů v hodnotě kolem třinácti set korun odcizil v jednom děčínském supermarketu sedmatřicetiletý muž. Za pokladnami, které samozřejmě prošel bez zaplacení, byl zadržen pracovníkem ostrahy a pak už se ho ujali policisté z obvodního oddělení. Vzhledem k tomu, že chycený byl v posledních třech letech trestán, vyslechl si ve zkrácenku podezření z přečinu krádeže, za což mu hrozí odnětí svobody v délce až tří let.

Předstíraná autonehoda

Trestní stíhání pro pojistný podvod zahájili rumburští kriminalisté proti dvěma mužům. Ti v minulém roce měli předstírat dopravní nehodu dvou automobilů, čímž dohromady vyčerpali pojistné ve výši přes dvě stě tisíc korun. Obviněným hrozí až pětiletý trest odnětím svobody.

Z bundy zmizel mobil a karty

Mobilní telefon a pouzdro s platebními kartami vylovil neznámý lapka v jedné šluknovské restauraci jednomu z hostů z náprsní kapsy u jeho bundy. Tím mu způsobil škodu za více než čtyři tisíce korun. Sám si zahrává s paragrafy krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku, za které může být potrestán až dvouletým vězením. Případem se zabývají místní policisté.

por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín