Rubriky
Zprávy

Zoo vyzývá: Složte v soutěži básničku pro primáty

U příležitosti Mezinárodního dne mateřského jazyka, který připadá na 21. února, vyhlašuje děčínská zoo soutěž „O nejkrásnější říkanku či básničku“ na téma letošní kampaně EAZA. Kampaň se pro tento rok zaměřuje na ochranu velkých primátů a bližší informace o ní lze zjistit na www.zoodecin.czwww.eaza.net nebo www.apecampaign.org.
Pravidla soutěže jsou jednoduchá. Soutěže se mohou zúčastnit děti do 15 let. Jejich úkolem je složit báseň o min. rozsahu 4 veršů a doplnit ji obrázkem. „Vše pak pošlete na listu papíru o velikosti A4 poštou do 10. března 2011 na adresu Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o., Žižkova 15, 405 02 Děčín 4 nebo doručte osobně nejpozději do 13. března 2011 na pokladnu Zoo Děčín nebo pokladnu Expozice Rajské ostrovy,“ uvedla vedoucí Centra návštěvnických služeb Zoo Děčín Ing. Dagmar Floriánová.

Všechny doručené výtvory budou vystaveny v areálu zoo od 14. 3. do 8. 5. Odměněny budou tři nejlepší výtvory a cenu získá navíc i práce, která nejvíce osloví návštěvníky naší zoo.  Ceny pro vítěze jsou: 1. místo:  Volná vstupenka do zoo pro 1 dospělého a 1 dítě, sadu pro tisk na plátno (Draft Screen printing), knihu Jak jsem fotografoval zvířata, samolepky „Nemo“, triko Zoo Děčín a další drobnosti. 2. místo: Volná vstupenka do zoo pro 1 osobu, fotbalový míč, kniha Děčín, triko Zoo Děčín a další drobnosti. 3. místo: Volná vstupenka do zoo pro 1 osobu, dětský batůžek s motivem Malé čarodějnice, kniha České středohoří, triko Zoo Děčín a další drobnosti. Ocenění návštěvníků: Volná vstupenka do zoo pro 1 osobu, sadu pro tisk na plátno (Draft Screen printing), knihu Jak jsem fotografoval zvířata, triko Zoo Děčín a další drobnosti.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.